"Populaarimusiikkia 1800-luvulta" – Kevätkonsertti Killan stipendirahaston kartuttamiseksi lauantaina 20.5

Julkaistu: 01.05.2017

Tapiolan Kilta järjestää toukokuussa hyväntekeväisyyskonsertin, jonka tavoitteena on Killan stipendirahaston kartuttaminen Tapiolan koulujen ansioituneiden oppilaiden hyväksi.

Laulukonsertin teemana on "Populaarimusiikkia 1800-luvulta", ja se järjestetään yhteistyössä mezzosopraano Riikka Paasikiven, pianotaiteilija Sirkka Kärkkäisen ja baritoni Jukka Paasivaaran kanssa. Ohjelma koostuu klassisen lauluohjelmiston helmistä, joiden mukana on esimerkiksi Schumannin Liederkreis op. 39 -laulusarja.

Laulukonsertti järjestetään lauantaina 20.5 klo 15.00, ja paikkana on Tapiolan koulun auditorio (os. Opintie 1, 02100 Espoo). Kulku kouluun tapahtuu ovista D ja F (ks. koulun kartta täältä). Tilaisuuden pysäköinti ohjataan ensisijaisesti viereiseen Kaupinkallion pysäköintitaloon (os. Kaupinkalliontie 7, pysäköintimaksu 1.60 €/h). Kartta pysäköintitalolta koulun D-ovelle löytyy täältä.

Konsertin ohjelmamaksun hinta on 15 €, ja lipun voi varata etukäteen maksamalla ko. summan Killan tilille FI91 1112 3000 2585 48 (Nordea). Laita viestiksi "Hyväntekeväisyyskonsertti" ja oma nimi. Lippuja myydään myös tilaisuuden ovella tuntia ennen esitystä. Järjestämiskulujen jälkeen kaikki tuotot ohjataan Killan jokakeväisiin stipendeihin Tapiolan kouluille. Konsertin esiintyjät tukevat osaltaan varainkeruuta esiintymällä veloituksetta.

Mikäli haluat lisätietoa konsertista, suosittelemme ottamaan yhteyttä Killan puheenjohtaja Jatta Salmeen (email: salmi.jatta@gmail.com), joka vastaa tilaisuuden organisoinnista asukasyhdistyksen puolesta. Lisäksi konsertin oma fb-sivu löytyy täältä.

Ohessa konsertin virallinen esite koskien esiintyjiä ja sisältöä:

 

Populäärimusiikkia 1800-luvulta?

Varsinainen populäärimusiikki syntyi musiikinkuuntelun vallankumouksen, eli gramofonin ja radion myötä 1900-luvulla. Mutta miten, missä ja millaista musiikkia kuuntelimme ennen tätä, 1800-luvulla?

Tällaisiin kysymyksiin voi saada valaistusta ja samalla kuunnella upeaa klassista laulumusiikkia tavallista rennommalla otteella, kun mezzosopraano Riikka Paasikivi, baritoni Jukka Paasivaara ja pianotaiteilija Sirkka Kärkkäinen esittävät ja esittelevät mm. yhden Schumannin “ pitkäsoitoista ” eli Liedekreis op. 39 - laulusarjan, sekä Ooppera Remixin, jossa Carmen saattaa kohdata Figaron.

Riikka Paasikivi

”Eipä uskoisi, että tämä Carmen on Diplomi-insinööri”. Mezzosoprano Riikka Paasikivi on tehnyt useita oopperarooleja Musiikkiopisto Juvenalian sekä Brussels Light Opera Companyn produktioissa ja pitänyt monia soolokonsertteja. Riikalla on myös vuosikymmenien kokemus kuorolaulajana sinfonia- ja oopperakuoroissa. Tällä hetkellä hän laulaa Musiikkitalon kuorossa. Laulua Riikka on opiskellut jo nuoresta mm. Anitta Rannan, Marjut Hannulan ja professori Irinan Cavrilovicin johdolla. Erinomaisin arvosanoin laulun B-tutkinnon suorittanut Riikka työskentelee päivätyönään yritysten innovaatiotoiminnan rahoittamisen parissa.

Sirkka Kärkkäinen

Monipuolinen musiikin ammattilainen, diplomipianisti, musiikinmaisteri Sirkka Kärkkäinen hallitsee suvereenisti niin klassisen kuin kevyen musiikin. Sikke on toiminut kosketinsoittajana Up with people -kiertueella, pianistina useilla laulun mestarikursseilla, oopperayhdistyksissä ja Teatterikorkeakoulussa. Tällä hetkellä hän toimii pianonsoiton viranhaltijana Porvoonseudun musiikkiopistossa sekä pianomusiikin määräaikaisena lehtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa vastuualueenaan vapaan säestyksen pedagogiikka.

Jukka Paasivaara

“Yritysjohtaja ei ole koskaan kuulostanut näin hyvältä.” Hiljattain Suomeen muuttanut ja täällä konsertoinnin aloittanut baritoni Jukka Paasivaara on toiminut päätoimisesti kansainvälisen liike-elämän parissa. Laulua hän on opiskellut mm. professori Irina Gavrilovicin, professori Robert Hollin sekä oopperalaulaja Veijo Varpion johdolla. Musiikkia Jukka on muutenkin opiskellut ja harrastanut monipuolisesti lapsesta saakka, muun ohessa Helsingin Konservatoriossa

RiikkajaJukkaCarmenduetto
Riikka Paasikivi ja Jukka Paasivaara - Carmen duetto

Kommentit (0)

Kukaan ei vielä ole kommentoinut tätä artikkelia.

Kirjoita uusi kommentti

 Tapiolassa tapahtuu

21.10.2020Hanke nähtävillä: "Maarinkulma, VK2002"

23.10.2020Tapiolan palvelukeskus

24.10.2020Tapiolan Jääpuutarha aukeaa lauantaina 24.10.

27.10.2020Hanke nähtävillä: "Keilalahdenportti, 220835"

27.10.2020Hanke nähtävillä: "Maarinkulma, VK2002"

29.10.2020Tapiolaan nousee ainutlaatuinen puukerrostalo


Elokuviin Tapiolassa?
Katso täältä Kino Tapiolan
viikko-ohjelmisto!


Kaupungin kuulutukset

Kaikki kaupungin ajankohtaiset kuulutukset ja tiedotteet löydät täältä.

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)Yhteistyössä

Twitter