Tapiolan ensimmäinen mielenosoitus maanantaina 28.9 uimahallin ja kansallismaiseman puolesta

Julkaistu: 22.09.2020

Tapiolan Kilta välittää tiedoksi kutsun Tapiolan puutarhakaupungin (tiettävästi) lajissaan ensimmäiseen mielenosoitukseen, joka järjestetään Tapiolan käytöstä poistetun uimahallin edessä maanantaina 28.9 klo 17.

Mielenosoituksen tavoitteena on Tapiolan uimahallin ja kansallismaiseman puolustaminen, vastalauseena uimahallin korjausurakan venymiselle jo neljättä vuotta. Tapiola tarvitsee toimivan uimahallin, joka kunnioittaa arkkitehti Aarne Ervin alkuperäistä kaupunkikuvaa Keskusaltaalla.

Jos nykyistä hallia ei voida kohtuullisin kustannuksin korjata, tulee uusi halli rakentaa alkuperäisen mitoissa ja ulkoasussa, eikä 50-metrisillä altailla, kuten joissain suunnitelmissa on esitetty. Keskusaltaan ympäristö kuuluu Tapiolan puutarhakaupungin arvokkaimpiin maisemiin, eikä sitä saa rikkoa.

Mielenosoituksen vetäjänä ja puuhamiehenä on vuoden 2020 tapiolalaiseksi valittu, 1957 Tapiolaan muuttanut toimittaja Olli Ihamäki, ja myös Kilta on mukana tapahtuman järjestämisessä. Paikalle on tarkoitus kutsua asukkaiden ohella mm. toimittajia ja kaupungin päättäjiä.

Toivomme yleisöltä uimarekvisiittaa ja julisteita tapahtuman hengen nostattamiseksi, mutta välttämättömiä ne eivät ole.

Tervetuloa mukaan!


Lisätietoja:

Olli Ihamäki (puh. 040 5583 317)

Marjatta Larsio, Tapiolan Killan puheenjohtaja (puh. 050 3576 831)

Tapiolan uimahalli vanhakuva
Tapiolan uimahalli alkuperäisessä loistossaan 1960-1980 -luvulla.
Kuva: Teuvo Kanerva (Espoon kaupunginmuseon kuvakokoelma)

Tapiolan uimis 2020
Tapiolan uimahalli käytöstä poistettuna vuonna 2020.
Kuva: Minna Alantie (Espoon kaupunginmuseon kuvakokoelma)

Kommentit (15)

   Tuomas - 22.09.2020, 21:54

Tapiolan vanha halli pitäisi myydä/antaa kylpyläyrittäjälle ja tehdä siitä kylpylämäinen kovan rahan hyvinvointikeskus, ja rakentaa uusi ja isompi uimahalli ja maauimala Urheilupuistoon.

Vanha halli on auttamatta liian pieni palvelemaan julkisen palvelun hallina koko Tapiolaa, ja suuremman rakentaminen tuhoaisi kansallismaisemaa liikaa. Julkisen palvelun uimahallin säilyttäminen nykyisellä paikalla olisi parhaassakin tapauksessa veronmaksajien rahojen tuhlaamista; yksityisenä kylpyläpalveluna Tapiolan ostovoimaisilta asiakkailta voitaisiin nyhtää enemmän rahaa kuin julkisena hallina, ja toisaalta halli sopii kokonsa puolesta paremmin kylpyläksi kuin moderniksi uimahalliksi.

Urheilupuistoon voisi rakentaa julkisen palvelun uimahallin huomattavan paljon halvemmalla ja paremmin nykyaikaisen uimahallin tarpeita palvelevalla tavalla, kun ympäristö ei ole samalla tavalla äärimmäisen herkkä kuin Keskusaltaan laidalla.

   Jaakko - 22.09.2020, 20:40

Alkuperäisessä ulkoasussa eli ilman sitä laajennusosaa joka rakennettiin tällä vuosituhannella?
Ulkoasua voidaan kunnioittaa, mutta kyllä modernit käyttötarkoitukset kuitenkin tällaisella paikalla on oltava etusijalla että käyttöaste on kannattava.

   John Konkola - 22.09.2020, 20:17

Ei muuta kuin vanha nurin ja uutta tilalle.
Kannatan edellista ehdotusta mutta em rajaisi 50 m allasta pois.

   Timo - 22.09.2020, 20:15

Ennen oli ennen ja nyt on nyt. Tapiola on kasvanut ja tarvitsee isomman uimahallin tai useampia muuten. Kasvumuutos on pysyvä.

Kuka haluaa olla uimahallissa, joka on liian täynnä? Ei ole tilaa uida rauhassa, ei ole tilaa pukukopissa.

Lisäksi maahanmuuttajanaisille tulee saada vuorot, joka sekin olisi hankala järjestää pienessä hallissa.

   Jorma Kajaste - 22.09.2020, 20:10

Kannatan! En kuitenkaan rajaisi pois mahdollista 50m rataa rakennettuna niin, että maisema ei muutu. Tällainen vaihtoehto olisi sen rakentaminen maan alle.

1 2
3

Kirjoita uusi kommentti

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)Yhteistyössä

Twitter