Tapiolan ensimmäinen mielenosoitus maanantaina 28.9 uimahallin ja kansallismaiseman puolesta

Julkaistu: 22.09.2020

Tapiolan Kilta välittää tiedoksi kutsun Tapiolan puutarhakaupungin (tiettävästi) lajissaan ensimmäiseen mielenosoitukseen, joka järjestetään Tapiolan käytöstä poistetun uimahallin edessä maanantaina 28.9 klo 17.

Mielenosoituksen tavoitteena on Tapiolan uimahallin ja kansallismaiseman puolustaminen, vastalauseena uimahallin korjausurakan venymiselle jo neljättä vuotta. Tapiola tarvitsee toimivan uimahallin, joka kunnioittaa arkkitehti Aarne Ervin alkuperäistä kaupunkikuvaa Keskusaltaalla.

Jos nykyistä hallia ei voida kohtuullisin kustannuksin korjata, tulee uusi halli rakentaa alkuperäisen mitoissa ja ulkoasussa, eikä 50-metrisillä altailla, kuten joissain suunnitelmissa on esitetty. Keskusaltaan ympäristö kuuluu Tapiolan puutarhakaupungin arvokkaimpiin maisemiin, eikä sitä saa rikkoa.

Mielenosoituksen vetäjänä ja puuhamiehenä on vuoden 2020 tapiolalaiseksi valittu, 1957 Tapiolaan muuttanut toimittaja Olli Ihamäki, ja myös Kilta on mukana tapahtuman järjestämisessä. Paikalle on tarkoitus kutsua asukkaiden ohella mm. toimittajia ja kaupungin päättäjiä.

Toivomme yleisöltä uimarekvisiittaa ja julisteita tapahtuman hengen nostattamiseksi, mutta välttämättömiä ne eivät ole.

Tervetuloa mukaan!


Lisätietoja:

Olli Ihamäki (puh. 040 5583 317)

Marjatta Larsio, Tapiolan Killan puheenjohtaja (puh. 050 3576 831)

Tapiolan uimahalli vanhakuva
Tapiolan uimahalli alkuperäisessä loistossaan 1960-1980 -luvulla.
Kuva: Teuvo Kanerva (Espoon kaupunginmuseon kuvakokoelma)

Tapiolan uimis 2020
Tapiolan uimahalli käytöstä poistettuna vuonna 2020.
Kuva: Minna Alantie (Espoon kaupunginmuseon kuvakokoelma)

Kommentit (15)

   Juhani - 25.09.2020, 19:33

25m allas kuudella radalla on aivan liian pieni. Kuudesta radasta on käytännössä kaksi aina varattuna kilpauimareille, yksi vesijuoksuun ja yksi polskimiseen, joten jäljelle jää vain yksi rata kuntouimareille ja toinen nopeille uimareille. Ennen hallin sulkemista radat olivat tupaten täynnä uimareita ainakin niille työssäkäyville, joilla ei ole mahdollisuutta käydä hallissa kuin kello 17 jälkeen. Vähän tuntuu siltä, etteivät nykyistä hallia puolustavat käyneet siellä itse ikinä uimassa tai ovat jo eläkkeellä ja pääsevät uimaan päivällä hiljaiseen aikaan. Kaikista vaihtoehdoista nykyisen hallin säilyttäminen 25m pituisena on ylivoimaisesti huonoin.

   Manu - 23.09.2020, 16:23

Eikö Tapiolan uimahallin korjausurakka ole venynyt jo viidettä eikä
vain neljättä vuotta? Ainakin se on jo viidettä vuotta ollut kiinni.
Leppävaaran maauimala avattiin yleisölle 16. toukokuuta 2016 ja
samoihin aikoihin Tapiolan uimahalli suljettiin.

   Ari Pesonen - 23.09.2020, 09:25

Jep, mahd. muk. ennallaan on hyvä. Kuha skulaa.

- Kaiken ei tarvitse tuottaa maximaalisesti ainakaan heti tahi ylinopeasti. Ainakaan rahaa. Ja kenelle:D

   Esa Kivivuori - 22.09.2020, 22:19

Noin tarkalleen ottaen Tapiola ei ole kasvanut huippuvuosiinsa verrattuna.
Asiaa sekoittanee myös se, että nimitystä "Tapiola" käytetään koko ajan sekä Espoon kaupungin aluejakoon liittyvänä nimityksenä (harvat huomioivat sen "Suur" -alun nimessä). Sama koskee asuntojen myyntiä/vuokrausta, sillä Tapiola-nimellä on edelleen silläkin saralla vetoa. Kuinka kauan, on tulevaisuuden hämärässä.

Mutta kuten aina käy, käytetään loppuun jokin etu, eli tässä tapauksessa poltetaan nimi loppuun on käynyt nytkin. Sitä heijastavat vaatimukset jatkuvat isompaa, ahtaampaa, lisää rakentamista tuloksena "puutarha"laupungin alkuosan poistamista. Asia ilmenee erityisesti uimahalli-kysymyksessä siinä, ettei halli kotjattuna tunnu oikein kelpaavan, vaan taas pitäisi kasvattaa kokoa.

Ainoa, mitä nyt on kasvatettu on kohtuuton rahan tarve. Siksi on enemmän kuin viisasta saada halli kuntoon sen kokoisena kun se nyt on ja niin kauan toivottuun käyttöön.

   Ari Makkonen - 22.09.2020, 22:09

Hyvä Jorma Kajaste! Samaa ajattelin itsekin että kyllä maanalaisia halleja on paljon maailmalla ja myös Helsingissä. Nykyisen korjaaminen on rahan tuhlausta joten jätetään se vaikka näyttelytilaksi taiteelle kahvilan kera ja se uusi halli maan uumeniin. Pihaan keskusaltaan ympärille veistoksia, valotaidetta ym Hyvin valaistut kallioseinät luovat tunnelmaa uimareille ja videoseinillä voi vaikka ihailla turkoosia elävää merta palmuineen.

1
2
3

Kirjoita uusi kommentti

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)Yhteistyössä

Twitter