Tapiolan Kilta mukana Aarnivalkean evakkokoulun kevätjuhlassa – koulu on saatava kuntoon

Julkaistu: 08.06.2017

Kuten valitettavan moni muukin Espoon kouluista, myös Tapiolan vanhimpiin kuuluva Aarnivalkean koulu on ollut jo monta kuukautta evakossa sisäilmaongelmien vuoksi. Siksi myös koulun kevätjuhla 3.6 jouduttiin tänä vuonna pitämään poikkeuksellisesti ulkona, Kulttuurikeskuksen amfilla. Aarnivalkean lisäksi evakossa on Tapiolan alueelta myös Jousenkaaren koulu.

Tapiolan Kilta oli mukana Aarnivalkean kevätjuhlassa jakamassa stipendejä koulun aktiivisille oppilaille. Stipendit jakoivat Killan hallituksen jäsen Ritva Lappalainen ja puheenjohtaja Jatta Salmi, joka piti myös Killan oheisen tervehdyspuheen 60-vuotiaan Aarnivalkean koulun opettajille, oppilaille ja heidän vanhemmilleen.

Puheen julkaisemisella tässä haluamme vedota myös kaupungin päättäjiin, että perinteikäs ja arvokas lähikoulumme voisi jatkossakin toimia nykyisellä paikallaan ehjänä ja terveenä:

Tapiolan Kilta ja Aarnivalkean koulu ovat samanikäiset. Molemmat ovat 60 vuotiaita. Tapiolalaisten vanhempien rooli koulun perustamisessa oli suuri, sillä pienet tapiolalaiset tarvitsivat lähikoulun. Koulua käytiinkin ennen Aarnivalkean koulun valmistumista muutama vuosi tilapäisessä Lastentalossa.

Aarnivalkean koulu valmistui vuonna 1957. Koulu on palvellut tapiolalaisia hyvin 60 vuotta paria viimeistä vuotta lukuun ottamatta. Koulun 40-vuotisjuhlia vietettiin vielä hienossa koulussa, mutta nyt koulun tila on surkea. Se on käyttökiellossa. Aarnivalkean koulu on nyt tuomittu nykyisestä koulusta toistaiseksi evakkoon.

Tapiola on meille kaikille rakas. Tapiolan asukasmäärä kasvaa lähitulevaisuudessa uusien talojen valmistumisen myötä. Lähikoulu on äärimmäisen tärkeä Tapiolan asukkaille. Koulu on osa kotiseutua. Se on ”kylän” sydän. Aarnivalkean koulun sijainti Kulttuurikeskuksen, kirjaston, Tapiolan koulun ja urheilukentän sekä päiväkotien läheisyydessä Silkkiniityn laidalla on ihanteellinen pienille lapsille.

Aarnivalkean koulu pitää edellä mainituista syistä pikaisesti korjata käyttökuntoon. Jos koulun kunto osoittautuu niin huonoksi, että sen korjaaminen ei tule kyseeseen, pitää koulu rakentaa uudestaan nykyiselle paikalleen.

Tapiolan Kilta ry. haluaa tehdä kaikkensa, jotta koulunkäyntiä Aarnivalkean koulussa sen nykyisellä paikalla voidaan jatkaa mahdollisimman pian. Samalla Kilta kutsuu teidät vanhemmat omien kanavienne kautta osallistumaan tähän ponnistukseen koulun pikaiseksi korjaamiseksi tai uudelleen rakentamiseksi.

Näillä lupauksilla ja toivomuksilla Tapiolan Kilta ry. onnittelee 60-vuotiasta Aarnivalkean koulua.

Tapiolassa 3.6.2017

Tapiolan Kilta ry.
pj. Jatta Salmi

AarnivalkeaKevatjuhla03062017
Aarnivalkean koulun kevätjuhlaa vietettiin Kulttuurikeskuksen amfilla 3.6.2017. Kuva: Jatta Salmi

Kommentit (0)

Kukaan ei vielä ole kommentoinut tätä artikkelia.

Kirjoita uusi kommentti

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)Yhteistyössä

Twitter