Tapiolan lähikoulujen tulevaisuus auki – nyt on aika vaikuttaa!

Julkaistu: 13.01.2018

Espoon kaupungin torstaina 11.1.2018 julkaisemalla kouluverkkojen tilankäyttösuunnitelmalla olisi nykymuodossaan suuria vaikutuksia myös Tapiolan puutarhakaupungin koulu- ja lukioverkkoon. Dokumentissa (ks. linkki alla) on esimerkiksi esitetty Aarnivalkean koulun siirtämistä Otaniemeen ja Jousenkaaren koulua Niittykummun alueelle. Esitystä on kaupungin taholta argumentoitu mm. väestöpohjan kehityksellä ja kaupunkirakenteen muutoksella.

Suunnitelmassa on vielä paljon avoimia kysymyksiä ja epäselvyyksiä. Kaupungin sanojen mukaan tilankäyttösuunnitelmaan sisältyviä yksittäisiä koulujen siirtymisiä, lakkauttamisia tai yhdistämisiä ei päätetä vielä suunnitelman hyväksymisellä, vaan niistä jokaisesta päätetään erikseen. Kysymys kuuluu, mitä nyt esitetyn suunnitelman hyväksymisellä tosiasiassa päätetään?

Oman lisänsä mutkiin tuo suunnitelman sivulla 27 oleva lisämaininta Aarnivalkean ja Jousenkaaren koulujen kiinteistöistä: "Aarnivalkean ja Jousenkaaren koulurakennusten tilanne ratkaistaan erikseen sen jälkeen, kun museoviraston kanta rakennusten säilyttämiseen ja eri toteutusvaihtoehdot on selvitetty."

Sekä Aarnivalkean että Jousenkaaren koulut ovat kärsineet viime vuosina vakavaista sisäilmaongelmista, ja koulut ovat tällä hetkellä evakossa muualla. Tapiolan Kilta ei ole vielä jättänyt kaupungille kirjallista kannanottoa suunnitelmista, mutta tulemme jättämään sen lähipäivien aikana (palaute annettava 23.1 mennessä). Vaikka kannanoton täsmällinen muotoilu on vielä auki, pääviestimme asukasyhdistyksenä tulee varmasti olemaan, että Tapiola tarvitsee arvokkaat lähikoulunsa, ja ne on palautettava uudelleen rakennettuina, terveellisinä opetustiloina omille nykyisille tonteilleen.

Haluamme välittää vielä kerran tiedoksi kutsun kaupungin järjestämään asukastilaisuuteen, joka koskee kouluverkon tulevaisuutta. Tilaisuus järjestetään maanantaina 15.1. klo 17.30–19.30 Tapiolan koulun ja lukion auditoriossa (os. Opintie 1).

Luettavaksi:

- Tilankäyttösuunnitelma pdf-muodossa kaupungin sivuilla (Tapiolaa koskeva osuus sivuilla 26-27)

- Palautekysely kouluverkosta (auki 23.1 asti)

- Fb-ryhmä Tapiolan koulujen tilakeskustelusta (huom. ei Killan moderoima)

Tietojemme mukaan kouluasiaa käsitellään myös kaupungin Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnassa ke 14.2.2018, joten jos asia koskettaa itseä, kannattaa ottaa ajoissa yhteyttä ko. lautakunnan jäseniin.

Jatketaan yhdessä aktiivitoimintaa Tapiolan arvokkaiden lähikoulujen puolesta!

Kommentit (0)

Kukaan ei vielä ole kommentoinut tätä artikkelia.

Kirjoita uusi kommentti

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)Yhteistyössä

Twitter