Heikintorin kaavamuutos

TAPIOLAN KAAVOITUS JA RAKENTAMINEN (päivitetty 16.11.2018)


Tapiolan Kilta on ottanut heinäkuussa 2018 kantaa Heikintorin asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan.

Kaavamuutoksella on tarkoitus mahdollistaa rakennustaiteellisesti arvokkaan Heikintorin kauppiastavaratalon peruskorjaus, ja tutkia samalla asuinrakentamista kiinteistön päälle. Tavoitteena on myös mahdollistaa viereisen pysäköintitalon purku, ja muuttaa kyseinen tontti asumiseen.

Tapiolan Killan mielestä kaavamuutoksen tärkein osa on Heikintorin kauppiastavaratalon peruskorjaus. Remontti on välttämätön, sillä rakennus on nykytilanteessa elinkaarensa lopussa, mistä palautetta ovat Killalle antaneet erityisesti Heikintorin nykyiset vuokralaiset.

Saamamme asukaspalautteen pohjalta esitämme tutkittavaksi myös mahdollisuutta, että Tapiolan kirjaston tilat sijoitettaisiin tulevaisuudessa peruskorjattuun Heikintoriin. Kirjastolle voitaisiin esittää käyttöön tiloja rakennuksen 2. ja 3. kerroksista, siinä missä ensimmäinen kerros pysyisi yksinomaan kaupallisessa toiminnassa.

Kilta pitää Heikintorin katolle esitettyä asuntorakentamistakin periaatteessa mahdollisena, kunhan sekin toteutetaan Tapiolan kaupunkikuvallisia arvoja kunnioittaen. Kaavassa nyt esitettyä neljän asuntokerroksen rakentamista voisi mielestämme vähentää 2–3 kerrokseen ottaen huomioon viereisen Tapiontorin kerroskorkeus.

DiaHekariUlkoaEtela
Vanha arkistokuva Heikintorin kiinteistöstä mahdollisesti 1960- tai 1970-luvulta.

Luettavaa (pdf):

Kommentit (0)

Kukaan ei vielä ole kommentoinut tätä artikkelia.

Kirjoita uusi kommentti

 Tapiolassa tapahtuu

23.1.2020Suomen Hauskinta Improa

31.1.2020Espoon Kaupunginteatteri: Fight Night

8.2.2020Ystäväluistelu

8.2.2020Tapiolan Talvirieha

9.2.2020Levymessut Espoo, Tapiola

13.2.2020Espoon Kaupunginteatteri: Alkutuotanto


Elokuviin Tapiolassa?
Katso täältä Kino Tapiolan
viikko-ohjelmisto!


Kaupungin kuulutukset

Kaikki kaupungin ajankohtaiset kuulutukset ja tiedotteet löydät täältä.

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)Yhteistyössä

Twitter