Satakielenrinteen arkkitehtikilpailu ja kaavoitus

TAPIOLAN KAAVOITUS JA RAKENTAMINEN (päivitetty 26.8.2019)


Tapiolan Kilta on ottanut kantaa Espoon kaupungin järjestämään Satakielenrinteen arkkitehtuurikilpailuun (2017), sekä myöhemmin itse kaavamuutokseen (2018 ja 2019). Mielestämme alueelle esitetty rakennusoikeus on ylimitoitettu Tapiolan keskeisimmän alueen kaupunkikuvaan nähden, ja sen pohjalta tehty kaavoitus nakertaisi entisestään Tapiolan keskustan vähäiseksi käyviä virkistysalueita.

Killan mielestä Tapiolan keskustan lisärakentamisen tulisi edellyttää, että olemassa olevaa metsää ja kalliota, joka toimii asukkaiden lähivirkistysalueena, ei supisteta. Kilpailun sittemmin voittanut Birdie oli ainoa ehdotus, joka mielestämme sopi Tapiolan kaupunkikuvaan jollakin tavoin.

Lausunnossamme kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta (11.6.2018) painotimme (asukkailta saamiemme yhteydenottojen mukaisesti) edelleen rakennusoikeuden yleistä vähentämistä, sekä erityisesti 12-kerroksisten rakennuskortteleiden poistamista Satakielitalon eteläpuolisesta metsästä.

Järjestimme Satakielenrinteestä kaupunkisuunnittelulautakunnalle myös kaavakävelyn 15.8.2019, jossa esittelimme kaava-alueen puistoja, kävelyreittejä ja muita asukkaille tärkeitä tekijöitä päättäjille yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa. Kaavakävelyn muistio on ladattavissa alta. Länsiväylä uutisoi kaavakävelystä myös artikkelissaan 21.8.2019.

Hankkeen valmistelu on edelleen kesken.

IMG 3654
Satakielitalon eteläpuolinen puisto, johon on esitetty jopa 12-kerroksista tornitaloa. Kuva: Anja Kallio

Luettavaa (pdf):

Kommentit (1)

   Seppo Hakari - 29.11.2017, 10:41

Kiitos Killalle hyvästä kannanotosta koskien Satakielenrinteen arkkitehtuurikilpailua. Itse toimitin palautteen omissa nimissäni suoraan kaupungille. Myös siinä moitin ilmeisesti kilpailun ohjelmasta lähtöisin olevaa liian suurta rakennusmäärää. Arvioin suppeasti kaikki kilpailuehdotukset ja päädyin samaan tulokseen, että nimimerkki "Birdie" on ehdotuksista paras sisältäen kuitenkin em haitan liian suuresta m2-määrästä.
Terveisin, Seppo Hakari

Kirjoita uusi kommentti

 Tapiolassa tapahtuu

2.10 – 6.10.2019Kutitus - Lasten taidefestivaalia

17.10.2019Pohjois-Tapiolan kouluun on asennettu jatkuvatoiminen paine-erojen mittausjärjestelmä

21.10.2019Tapiolan Killan asukastilaisuus

22.10.2019Sukupolvelta toiselle – musiikkimuistoja

24.10.2019Ainoa avautuu täyteen loistoonsa

12.11.2019Sukupolvelta toiselle – musiikkimuistoja


Elokuviin Tapiolassa?
Katso täältä Kino Tapiolan
viikko-ohjelmisto!


Kaupungin kuulutukset

Kaikki kaupungin ajankohtaiset kuulutukset ja tiedotteet löydät täältä.

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)Yhteistyössä

Twitter