Satakielenrinteen arkkitehtikilpailu ja kaavoitus

TAPIOLAN KAAVOITUS JA RAKENTAMINEN (päivitetty 14.10.2018)


Tapiolan Kilta ry otti kirjallisesti kantaa Espoon kaupungin järjestämään Satakielenrinteen arkkitehtuurikilpailuun (2017), sekä myöhemmin itse kaavamuutokseen (2018). Mielestämme alueelle esitetty rakennusoikeus on ylimitoitettu Tapiolan keskeisimmän alueen kaupunkikuvaan nähden, ja sen pohjalta tehty kaavoitus nakertaisi entisestään Tapiolan keskustan vähäiseksi käyviä virkistysalueita.

Killan mielestä Tapiolan keskustan lisärakentamisen tulisi edellyttää, että olemassa olevaa metsää ja kalliota, joka toimii asukkaiden lähivirkistysalueena, ei supisteta. Kilpailun sittemmin voittanut Birdie oli ainoa ehdotus, joka mielestämme sopi Tapiolan kaupunkikuvaan jollakin tavoin.

Lausunnossamme kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta (11.6.2018) painotimme (asukkailta saamiemme yhteydenottojen mukaisesti) edelleen rakennusoikeuden yleistä vähentämistä, sekä erityisesti 12-kerroksisten rakennuskortteleiden poistamista Satakielitalon eteläpuolisesta metsästä.

SatakielenrinneOAS Birdie edited
Kilpailuehdotus Birdien havainnepiirros, josta näkyy, että Satakielenrinteen korttelit haukkaisivat osan myös nykyisestä puistosta Satakielitalon eteläpuolella. Kilta on esittänyt kaavasta poistettavaksi kahta eteläisintä puiston päälle esitettyä asuinkorttelia (merkitty punaisella rastilla.

Luettavaa (pdf):

Kommentit (1)

   Seppo Hakari - 29.11.2017, 10:41

Kiitos Killalle hyvästä kannanotosta koskien Satakielenrinteen arkkitehtuurikilpailua. Itse toimitin palautteen omissa nimissäni suoraan kaupungille. Myös siinä moitin ilmeisesti kilpailun ohjelmasta lähtöisin olevaa liian suurta rakennusmäärää. Arvioin suppeasti kaikki kilpailuehdotukset ja päädyin samaan tulokseen, että nimimerkki "Birdie" on ehdotuksista paras sisältäen kuitenkin em haitan liian suuresta m2-määrästä.
Terveisin, Seppo Hakari

Kirjoita uusi kommentti

 Tapiolassa tapahtuu

13.11.2018Hanke nähtävillä: "Tapiola eteläinen, 210510"

17.11.2018Hanke nähtävillä: "Tontunmäki, 211837 (Kotitontuntie 5)"

23.11.2018Black Friday

24.11.2018Tapiolan joulunavaus

28.11.2018Suur-Tapiolan varhaiskasvatus ja koulut tänään ja huomenna -asukasilta

10.12.2018Kutsu Joululaulajaisiin 2018


Elokuviin Tapiolassa?
Katso täältä Kino Tapiolan
viikko-ohjelmisto!


Kaupungin kuulutukset

Kaikki kaupungin ajankohtaiset kuulutukset ja tiedotteet löydät täältä.

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)Yhteistyössä

Twitter