Tapiolan Killan viirikilpailu ratkesi – näin tilaat oman kappaleesi

Julkaistu: 20.06.2021

Tapiolan Killan viirikilpailu – Suunnittele Tapiolalle oma isännänviiri – on ratkaistu. Kilpailuun osallistui yhteensä 13 viiriehdotusta, joista kolme parasta palkittiin. Kilpailun voittajaviirit tekijöineen julkistettiin yleisölle 17.6.2021 klo 17.00 Tapiolan keskusaltaan ja lastenaltaan välisellä tasanteella, jossa kolme parasta ehdokasta nostettiin salkoon.

Voittajaviirin on suunnitellut Tuomas Perttula. Viirissä toistuu Suomen lipun ja Uudenmaan isännänviirin sininen ja valkoinen. Uudenmaan vaakunasta lainattu aaltokoro symboloi Tapiolan sijaintia meren äärellä, ja havukoro metsää, jonka muinaiselta suomalaiselta jumalalta Tapiolta kaupunginosamme on saanut nimensä. Havukuvio toistuu myös jo ennalta tunnettujen tapiolalaisten instituutioiden, kuten Tapiolan Killan ja Tapiolan koulun tunnuksissa, mikä sitoo sen käytön historialliseen kontekstiin. Havukoron viisikerrannaisuus kuvastaa Tapiolan osa-alueita: neljää alkuperäistä aluetta eli keskustaa ja itäistä, läntistä ja pohjoista lähiötä, sekä myöhempiä eteläisiä alueita.

Toisen palkinnon sai Petteri Kontio. Viirin väreinä on Uudenmaan isännänviirissä käytetty sininen ja valkoinen. Tyven vaakunaosassa pääväreinä ovat Espoon ja Espoon alueen vaakunoiden sininen ja keltainen. Karhu viittaa Tapiolan alueen aikaisempaan nimeen Björnvik. Karhun kädessä pitämä tulppaani viittaa puutarhakaupunkiin ja aaltokuvio Otsolahteen ja merenrantaan.

Kolmas palkittu viiri oli Iiris Halmeen suunnittelema. Viiri on perinteisistä viireistä poiketen abstraktimpi. Kuva-aiheissa näkyy ympäröivä luonto ja keskustan rakennusten graafisuus. Väripaletissa näkyvät puistojen ja niittyjen vihreys ja keskusaltaan ja lastenaltaan sekä meren sininen. Vaaleanharmaa muistuttaa merkkirakennuksista.

Viirikilpailun voittaneet ehdotukset
Tapiolan Killan viirikilpailun voittaneet viirit. Voittajaviiri on keskellä, toiseksi tullut vasemmalla ja kolmanneksi tullut oikealla. Kuva: Lea Siivola

Viirikilpailun voittajat
Viirikilpailun voittajat yhteiskuvassa. Keskellä voittajaehdotuksen suunnitellut Tuomas Perttula, vasemmalla toiseksi tullut Petteri Kontio, ja oikealla kolmanneksi tullut Iiris Halme. He kaikki ovat tapiolalaisia. Kuva: Lea Siivola

Haluatko Tapiola-viirin omaan kotiisi?

Täysikokoinen isännänviiri on kooltaan 450x50 cm, ja se sopii nostettavaksi 9 – 11 metrin korkuiseen salkoon. Voittajaviiriä voi tilata Tapiolan Killalta 120 €:n hintaan osoitteesta info@tapiolankilta.fi. Viiristä on saatavilla myös pienempi parvekeviiriversio, jonka pituus on 120 cm, ja hinta 50 €. Parvekeviirin hintaan sisältyy muovinen kiinnitystanko (pituus 80 cm).

Laita sähköpostitilaukseen mukaan oma nimi, sähköposti, puhelinnumero ja postiosoite. Tilaamme viirejä erissä, joista ensimmäisen dead-line on 30.6. Viiri maksetaan Tapiolan Kilta ry:n tilille FI91 1112 3000 2585 48. Ilmoitamme, kun viiri on valmis ja luovutamme viirin maksukuittia vastaan.

Lue voittajaviirin tarkempi esittelykuvaus täältä (pdf)
Lataa halutessasi myös voittajaviirin virallinen mainos täältä (pdf)

Tapiolan Kilta kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita!

Kommentit (1)

   Jaakko Alanko - 21.06.2021, 19:55

Voisitteko antaa kunnon lähikuvan voittaneesta työstä?

Kirjoita uusi kommentti

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)Yhteistyössä

Twitter