Aarnivalkean ja Jousenkaaren koulujen tilankäyttösuunnitelma

TAPIOLAN PALVELUT (päivitetty 18.5.2018)


Tapiolan Kilta on ottanut kantaa 22.1.2018 Espoon kaupungin tammikuussa 2018 julkaistuun tilankäyttösuunnitelmaan, joka koskee koko kaupungin ja siten myös Tapiolan kouluverkkoa.

Mielestämme Aarnivalkean arvokasta lähikoulua ei voi suunnitelman mukaisesti siirtää Otaniemeen Lämpömiehenkuja 2:een edes tilapäisesti, vaan koululle pitää saada pysyvät väistötilat Tapiolan alueelta. Koulurakennus itsessään tulee purkaa ja sen paikalle on rakennettava mahdollisimman nopeasti Tapiolan kulttuurimaisemaan sopiva, ajanmukainen ja nykyiset tilamääräykset täyttävä koulutalo.

Jousenkaaren koulun osalta totesimme, että ehdotettu Uusikumpu Jousenkaaren koulun oppilaiden väistöpaikkana on kelvollinen, kunhan vilkasliikenteisen Koivumankkaantien ylitys rakennetaan turvalliseksi ja väistötilan terveellisyys turvataan. Jousenkaaren koulurakennus on myös korjattava pikaisesti, ja budjetissa esitettyä aikataulua 2021 on nopeutettava.

Tutustu Killan kannanottoon tarkemmin täällä (pdf)

Kommentit (4)

   Lea Siivola - 26.01.2018, 10:31

Killan saamien tietojen mukaan Jousenkaaren koulu olisi korjattavissa - toisin kuin Aarnivalkean koulu. Kilta ei tietenkään vastusta Jousenkaaren koulun uudelleen rakentamista. Killan mielestä kaupungin pitäisi ryhtyä hommiin välittömästi molempien koulurakennusten käyttöön saamiseksi. Pienet alakoululaiset tarvitsevat turvallisen lähikoulun.

   Jussi Mäkinen - 24.01.2018, 20:24

Mitkä argumentit puoltavat Jousenkaaren koulun korjausta verrattuna purkuun ja uudisrakentamiseen? Kiltahan ehdottaa Jousenkaaren koululle nimenomaan korjausta.

   Juhani Kiviharju - 24.01.2018, 12:56

Jousenkaaren koulun osalta olen sitä mieltä, että koulurakennus on korjattava erittäin pikaisesti tai jos sen korjaaminen on mahdotonta ylitsepääsemättömien kulujen vuoksi, nykyinen rakennus on purettava ja samalle paikalle rakennettava mahdollisimman pian uusi koulurakennus. Toivottavasti nyt ehdotettua Uusikummun väistöpaikkaa tarvitsee käyttää Jousenkaaren koulun oppilaiden väistöpaikkana mahdollisimman vähän aikaa. Esim. ekaluokkalaisen koulumatka Tuohivirsusta tulee liian pitkäksi ja vaikeaksi kulkea. Vilkasliikenteisen Koivumankkaantien ylitys on rakennettava ennen väistötilojen käyttöön ottamaista oppilaiden kululle turvalliseksi ja tilojen terveellisyys tarkistettava. Nyt välittömästi on ryhdyttävä toimeen eikä pidä jäädä odottamaan budjetissa esitettyä aikataulua 2021. Jahkailuun on mennyt jo liian pitkä aika.

   Minna Liukkonen - 24.01.2018, 12:10

Koska kyse on Tapiolaisten perheiden yhteisestä ongelmasta, olisin toivonut Tapiolan Killan ajavan asiaamme tasapuolisesti. Killan kanta "Uusikumpu ihan kelvollinen" ei vastannut odotuksiani miten olisn toivonut teidän asiaa ajavan. Monien Tapiolaisten pienten lapsien koulumatka muuttuu tämän "ihan kelvollinen" takia aivan liian pitkäksi ja vaaralliseksi.

Kirjoita uusi kommentti

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)Twitter