Hiidenheinän ja Kalevanvainion puistosuunnitelma

YMPÄRISTÖN HOITO JA KUNNOSTUS (päivitetty 26.8.2019)


Tapiolan Kilta on ottanut kantaa Hiidenheinän ja Kalevanvainion puistosuunnitelmaan toukokuussa 2019.

Puistosuunnitelmassa Hiidenheinän ja Kalevanvainion leikkipaikat on suunniteltu poistettaviksi ja maisemoitaviksi. Hanketta koskevassa asukastilaisuudessa (6.5.2019) saamamme tiedon perusteella ne eivät täytä EU:n leikkipaikoille asettamia tuvallisuusstandardeja, eikä niiden kunnostaminen kuulu kaupunkitekniikan keskukselle.

Tapiolalaisille lapsiperheille on kuitenkin erittäin tärkeää, että leikkipuistot säilytetään, ja että puistot ovat siinä mielessä turvallisia, että laitteet kestävät leikkiä. Hiidenheinän ja Kalevanvainion leikkipaikkojen käyttö ei suinkaan ole vähäistä, vaan hyvin runsasta. Alueella ei myöskään ole lähietäisyydellä korvaavia leikkipaikkoja.

Tapiolan Kilta esittääkin, että Hiidenheinän ja Kalevanvainion leikkipuistoja tarkastellaan Espoon leikkipaikkaohjelman 2016-2026 kriteerien perusteella tapaus- ja kohdekohtaisesti, ja leikkipuistot säilytetään, sekä niissä olevat leikkivälineet kunnostetaan turvallisuusvaatimusten mukaan.

Lue lisää Killan kannanotosta (pdf)

KalevanvainioHiidenheinaKartta2019
Kartta Hiidenheinän ja Kalevanvainion leikkipaikoista. Kuva: Espoon kaupunki

Kommentit (0)

Kukaan ei vielä ole kommentoinut tätä artikkelia.

Kirjoita uusi kommentti

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)Twitter