MTK-talon kaavamuutos

TAPIOLAN KAAVOITUS JA RAKENTAMINEN (päivitetty 21.12.2018)


Tapiolan Kilta on ottanut kantaa Etelä-Tapiolassa sijaitsevan ns. MTK-talon asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan 13.8.2018.

Kaavamuutoksen tarkoituksena on mahdollistaa asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueen monipuolisempi käyttötarkoitus. Tontilla sijaitsevaan Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton (MTK) opistorakennukseen esitetään sallittavaksi erilainen palvelutoiminta, kuten päiväkotitoiminta. Samalla kyseinen 1950-luvun alussa rakennettu talo on tarkoitus suojella.

Kilta pitää kaavamuutoksen OAS:ssa kuvattuja tavoitteita kannatettavina. Tapiolaan rakennetaan koko ajan paljon asuinrakennuksia, ja asukasmäärän kasvaessa uusia päiväkoteja tarvitaan varmasti. MTK-talon käyttötarkoituksen muutos mahdollistaa rakennuksen säilyttämisen suojelumääräyksen mukaisena. Killan mielestä on myös hyvin kannatettavaa, että suojeltavalle rakennukselle löytyy järkevä käyttötarkoitus.

MTKtalo2017ilmakuva
MTK-talon tontin sijainti Etelä-Tapiolassa. Kuva: Espoon kaupunki (2017)

Luettavaa (pdf):

Kommentit (0)

Kukaan ei vielä ole kommentoinut tätä artikkelia.

Kirjoita uusi kommentti

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)Twitter