Tapiolan Koulun väistötilat

TAPIOLAN PALVELUT (päivitetty 7.5.2015)


Tapiolan Kilta otti v. 2010 Espoon opetuslautakunnalle lähettämässään lausunnossa kantaa kysymykseen Tapiolan Koulun väistötiloista. Kannanoton taustalla oli koulun päätyminen toimintakieltoon homeongelmien takia, mistä seurasi tarve korvaaville tiloille rakennusten peruskorjauksen ajaksi (alk. syksystä 2011).

Espoon kaupunki kaavaili alunperin koululle väistötiloja mm. Keski-Espoon tai Kirkkojärven alueelta. Tämä olisi tarkoittanut oppilaille pitkiä bussi- tai henkilöautomatkoja Tapiolasta. Tapiolan Killan mielestä suunnitelma oli ristiriidassa Espoon vision ja arvojen kanssa, joiden mukaan kaupunki on hyvä paikka asua ja oppia, ja joissa korostetaan kestävää kehitystä. Mikäli Keski-Espooseen kaavaillut väistötilat olisivat toteutuneet, olisi oppilaiden ja heidän perheidensä elämää vaikeutettu huomattavasti, sekä lisätty mm. turhaa liikennettä ja saasteita.

Tapiolan Koulu remontissa marraskuussa 2014
Tapiolan Koulu ympäristöineen remontissa marraskuussa 2014. Kuva: Kati Miettinen

Lausunnossaan Tapiolan Kilta yhtyi myös koululaisten vanhempien kantaan, ettei ollut kohtuullista laittaa musiikkipainotteisuudestaan tunnetun Tapiolan Koulun oppilaita kulkemaan musiikkiharjoituksiin julkisilla välineillä myöhään illalla, ja omalla kustannuksellaan. Musiikkiluokkatoiminta ei ole harrastus, vaan osa koulutyötä. Opetustyön jatkuvuus tuli turvata myös koulun remontin ajan.

Oppilaiden onneksi kaupunki päätyi järjestämään Tapiolan Koulun yläasteen oppilaille väistötilat Otaniemestä entisen Poliisiammattikorkeakoulun tiloista. Tosin näissäkin tiloissa on sittemmin havaittu homeongelmia, ja osa opetustoiminnasta tapahtuu tällä hetkellä parakeissa pihalla. Tapiolan Lukio puolestaan on evakossa Kilossa. Kaiken kaikkiaan väistötilat kuitenkin toimivat.

Tapiolan Koulun ja -lukion remontin on arvioitu valmistuvan vuonna 2016.

Tapiolan Koulun yläasteen oppilaat Otaniemen väistötiloissa marraskuussa 2014
Tapiolan Koulun yläasteen oppilaat kävivät parakkikoulua Otaniemessä marraskuussa 2014. Kuva: Kati Miettinen

Luettavaa (pdf):

Kommentit (0)

Kukaan ei vielä ole kommentoinut tätä artikkelia.

Kirjoita uusi kommentti

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)Twitter